+30 2310 26.92.01
 • Kondylomata Kirimlidou Aikaterini

  Κονδυλώματα

  Παρέχουμε συμβουλευτικές συνεδρίες με ενημέρωση για τις συνδυαστικές θεραπείες κατά των κονδυλωμάτων

  Περισσότερα

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Κιριμλίδου Αικατερίνη


Μητροπόλεως 57
546 23 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 26.92.01

info@dermatologos-kirimlidou.gr


Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 21:00
κατόπιν ραντεβού.

iatrikos_sullogos_thesalonikis

Στην αρχή

Παιδοδερματολογία


Η Παιδοδερματολογία αποτελεί κλάδο της Δερματολογίας και περιλαμβάνει το σύνολο των δερματικών εκδηλώσεων και παθήσεων που εμφανίζονται στα παιδιά.

Μερικά από τα συνηθέστερα δερματολογικά νοσήματα που εμφανίζονται κατά την παιδική ηλικία είναι τα ακόλουθα:


ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ/ΕΚΖΕΜΑ

Η Ατοπική Δερματίτιδα ή Έκζεμα είναι μια χρόνια πάθηση που στην πλειονότητα των περιπτώσεων εμφανίζεται κατά τη βρεφική ή παιδική ηλικία, ενώ μπορεί να διαρκέσει μέχρι την εφηβεία ή την ενήλικη ζωή.

Ανήκει στο ευρύτερο πλαίσιο της «Ατοπίας». Η «Ατοπία» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει μια προδιάθεση για ορισμένες αλλεργικές αντιδράσεις και ένα σύνολο εκδηλώσεων, όπως η Ατοπική Δερματίτιδα, το Αλλεργικό Άσθμα και η Αλλεργική Ρινίτιδα.

Στα αίτια της ατοπικής δερματίτιδας περιλαμβάνονται:

 • Η διαταραγμένη λειτουργία του δέρματος ως προστατευτικού φραγμού
 • Γενετική προδιάθεση
 • Ανοσολογικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες

Η ατοπική δερματίτιδα χαρακτηρίζεται από έντονη ξηρότητα του δέρματος, κνησμό και εξάνθημα, η εντόπιση του οποίου διαφέρει ανάλογα με την ηλικία.

Έτσι, στα βρέφη εμφανίζεται συχνότερα στο πρόσωπο και στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ στα παιδιά και στους ενήλικες εντοπίζεται συνήθως στα βλέφαρα, στο λαιμό, στην εσωτερική επιφάνεια των αγκώνων και των γονάτων και τέλος στα χέρια.

Οι προσβεβλημένες περιοχές συχνά επιμολύνονται από βακτήρια (και ιούς), συνηθέστερα από σταφυλόκοκκο, με αποτέλεσμα το σχηματισμό βλαβών με πύον και ορορροή.

Η θεραπεία περιλαμβάνει τοπικά σκευάσματα (κρέμες) ή και φαρμακευτική αγωγή από το στόμα σε πολύ ανθεκτικές και σοβαρές περιπτώσεις, καθώς και σε περιπτώσεις επιμολύνσεων από βακτήρια ή ιούς.

Για την πρόληψη των εξάρσεων της νόσου, καθοριστικό ρόλο παίζει ή σωστή περιποίηση του δέρματος και η αποφυγή των επιβαρυντικών παραγόντων.

Η ιατρός Κιριμλίδου Αικατερίνη διαθέτει σημαντική εμπειρία στη διάγνωση και θεραπεία της  Ατοπικής Δερματίτιδας νεογνών, βρεφών και παίδων.

Στο ιατρείο μας παρέχονται ειδικές οδηγίες για την αντιμετώπιση των εξάρσεων της νόσου, καθώς και συμβουλές για τη θεραπεία συντήρησης και την πιθανή συσχέτιση με τροφικές αλλεργίες.

ΣΜΗΓΜΑΤΟΡΡΟΪΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ (Νινίδα)
ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΣ
ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΠΙΛΟΙ (ΕΛΙΕΣ)

Σπίλοι (ελιές) που είναι παρόντες κατά τη γέννηση ή εμφανίζονται λίγες εβδομάδες μετά. Το μέγεθος τους μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο.

Στο ιατρείο μας παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης των συγγενών σπίλων μέσω της καταγραφής τους με σύστημα ψηφιακής χαρτογράφησης.

ΓΥΡΟΕΙΔΗΣ ΑΛΩΠΕΚΙΑ
ΜΥΚΗΤΙΑΣΕΙΣ
ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟ ΚΑΙ ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΟ
ΜΥΡΜΗΚΙΕΣ

Συχνές και ακίνδυνες βλάβες του δέρματος, που αν και μπορεί να έχουν διάφορες μορφές, συνήθως εμφανίζονται ως μικρά εξογκώματα, συχνά με ανώμαλη επιφάνεια. Οφείλονται στον Ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (Human Papilloma Virus ή HPV), επομένως είναι ιδιαίτερα μεταδοτικές. Η μετάδοση γίνεται με την άμεση δερματική επαφή, αλλά και με το άγγιγμα μολυσμένων αντικειμένων ή επιφανειών (πχ. όργανα γυμναστικής, αποδυτήρια, πισίνες κ.α.).

ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗ ΤΕΡΜΙΝΘΟΣ

Συχνή δερματική πάθηση που οφείλεται σε ιό και είναι πολύ συχνή στα παιδιά,  ενώ μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία.

Η μολυσματική τέρμινθος εμφανίζεται ως μικρές στρογγυλές ανώδυνες βλατίδες (σπυράκια), με ομφαλωτό κέντρο, οι οποίες περιέχουν ένα παχύρρευστο υλικό.

Μεταδίδεται με τη δερματική επαφή, αλλά και από διάφορα μολυσμένα  αντικείμενα (όπως πετσέτες, ρούχα, άμμο κτλ).

Η θεραπεία γίνεται με σύνθλιψη των βλαβών με χειρουργική λαβίδα ή με κρυοθεραπεία.


ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ

Η ιατρός Κιριμλίδου Αικατερίνη διαθέτει σημαντική εμπειρία στη διάγνωση και θεραπεία της ατοπικής δερματίτιδας νεογνών, βρεφών και παίδων.

Παρέχονται ειδικές οδηγίες για την αντιμετώπιση των εξάρσεων της ατοπικής δερματίτιδας, καθώς και συμβουλές για τη θεραπεία συντήρησης και την πιθανή συσχέτιση με τροφικές αλλεργίες.


Προγραμματίστε το ραντεβού σας !


 • AAD
 • EADV
 • EDAE
 • General Medical Council
 • HDS
 • International Dermoscopy Society