Παιδοδερματολογία

Δερματικές παθήσεις που εμφανίζονται στα παιδιά

ΙΑΤΡΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μερικά από τα συνηθέστερα δερματολογικά νοσήματα που εμφανίζονται κατά την παιδική ηλικία είναι τα εξής:

  • Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα (Νινίδα)
  • Δερματίτιδα της περιοχής της πάνας
  • Γυρειόδης αλωπεκία
  • Μυκητιάσεις
  • Λοιμώξεις δέρματος σταφυλόκοκκο και στρεπτόκοκκο
  • Ατοπική δερματίτιδα  έκζεμα
  • Συγγενείς σπίλοι (ελιές)
  • Μυρμηγκιές
  • Μολυσματική τέρμινθος

ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ/ΕΚΖΕΜΑ

Η ιατρός Αικατερίνη Κιριμλίδου - Χαρίση διαθέτει σημαντική εμπειρία στη διάγνωση και θεραπεία της ατοπικής δερματίτιδας νεογνών, βρεφών και παιδιών μεγαλύτερης ηλικίας. Παρέχει ειδικές οδηγίες για την αντιμετώπιση των εξάρσεων της ατοπικής δερματίτιδας, καθώς και συμβουλές για τη θεραπεία συντήρησης και την πιθανή συσχέτιση με τροφικές αλλεργίες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ατοπική δερματίτιδα δεν είναι μεταδοτική!
Είναι συχνά κληρονομική και προσβάλλει, εξίσου, αγόρια και κορίτσια.

ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΠΙΛΟΙ (ΕΛΙΕΣ)

Σπίλοι (ελιές) που είναι παρόντες κατά τη γέννηση ή εμφανίζονται λίγες εβδομάδες μετά. Το μέγεθός τους μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο. Στο ιατρείο μας παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης των συγγενών σπίλων μέσω της καταγραφής τους με σύστημα ψηφιακής χαρτογράφησης.

ΜΥΡΜΗΚΙΕΣ

Συχνές και ακίνδυνες βλάβες του δέρματος, που αν και μπορεί να έχουν διάφορες μορφές, συνήθως εμφανίζονται ως μικρά εξογκώματα, συχνά με ανώμαλη επιφάνεια. Οφείλονται στον Ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (Human Papilloma Virus ή HPV), επομένως είναι ιδιαίτερα μεταδοτικές. Η μετάδοση γίνεται με την άμεση δερματική επαφή, αλλά και με το άγγιγμα μολυσμένων αντικειμένων ή επιφανειών (π.χ. όργανα γυμναστικής, αποδυτήρια, πισίνες κ.ά.).

ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗ ΤΕΡΜΙΝΘΟΣ

Συχνή δερματική πάθηση που οφείλεται σε ιό και είναι πολύ συχνή στα παιδιά, ενώ μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία. Η μολυσματική τέρμινθος εμφανίζεται ως μικρές στρογγυλές ανώδυνες βλατίδες (σπυράκια), με ομφαλωτό κέντρο, οι οποίες περιέχουν ένα παχύρρευστο υλικό. Μεταδίδεται με τη δερματική επαφή, αλλά και από διάφορα μολυσμένα αντικείμενα (όπως πετσέτες, ρούχα, άμμος κ.τ.λ.). Η θεραπεία γίνεται με σύνθλιψη των βλαβών με χειρουργική λαβίδα ή με κρυοθεραπεία.

Για τα δερματολογικά νοσήματα της παιδικής ηλικίας, επικοινωνήστε με τη Δερματολόγο Αικατερίνη Κιριμλίδου - Χαρίση, στη Θεσσαλονίκη.

Ιατρείο Θεσσαλονίκης

    Μητροπόλεως 57, 546 23, Θεσσαλονίκη

+30 2310 269201

info@dermatologos-kirimlidou.gr

Ιατρείο Tρικάλων

    Βύρωνος 12, 421 00, Τρίκαλα

+30 24310 77243

info@dermatologos-kirimlidou.gr

ΙΑΤΡΕΙΑ